Weboldal típusok

Ma már igen sokféle típusú weboldallal találkozhatunk a világhálón. Nap mind nap jelennek meg százával az újabb és újabb weboldalak, és egyre több ember kerül kapcsolatba ezzel az informatikai termék világgal.

Ennek az oldalunknak a legfőbb célja, hogy pár mondatban és 1-1 példával illusztrálja milyen weboldal típusok léteznek (a teljesség igénye nélkül).

Azt is nehéz persze az oldaltípusokról megmondani mennyibe fog kerülni, mennyi időbe tart az elkészítése, de általánosságban gondolkodva a csomagajánlataink adnak iránymutatást. Ezek az általános adatok találhatók az egyes oldalak leírásánál is, a pontos adatok minden esetben a konkrét munka megkezdését követően kialakulnak.

Internetes névjegy

Egyoldalas statikus bemutatkozó lap, melyen a cég tevékenységi köre és elérhetősége van feltüntetve egy igényes grafikai megjelenés keretében.

Statikus weboldal

A “statikus” jelző arra utal, hogy az ilyen weblap nélkülözi a tartalom állandó cseréjéhez szükséges programokat. A statikusság tehát nem azt jelenti, hogy az oldalon lévő formai, tartalmi elemek a felhasználói beavatkozás hatására ne lennének megváltoztathatók (pl. új betűtípus, vagy szín jelenhet meg, ha a felhasználó az egérmutatót a szöveg fölé állítja). Az ilyen oldalt általában az alacsonyabb kivitelezési költségek, a rövidebb elkészítési határidő, és az aprólékosabb grafikai kidolgozottság jellemzi, de a módosításokhoz a fejlesztő közreműködése szükséges.

Többoldalas bemutatkozó weboldal

Ez az oldaltípus kiválóan alkalmas magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, vendéglátóhelyek, civil szervezetek bemutatására. A honlapon különálló oldalon történhet a cégbemutatás, a termékek, szolgáltatások ismertetése, a referenciák és az elérhetőség megadása. Az oldal képgalériát, különböző űrlap-elemeket (pl. vendégkönyv), és adminisztrációs felületet is tartalmazhat.

Portál

A weboldalak egy speciális változata, egyfajta információs csomópont az Interneten egy vagy több témában. Az üzemeltető számára általában a portál különféle reklámfelületein elhelyezett hirdetésekből keletkezik bevétel. Lényegesen több információ strukturált megjelenítésére alkalmas. Dinamikusan változó, bővülő tartalommal rendelkezik – frissítése egy szerkesztőségi rendszeren keresztül történhet.

Webáruház

Az internetes értékesítés eszköze, mely a termékkínálat bemutatásán túl online megrendelést, vásárlást tesz lehetővé. Valójában egy kategorizált terméklista, melyhez az ún. kosár-rendszer, és egyéb funkciók (pl. keresés, szűrés) kapcsolódnak. A termékleírásokhoz fotók tölthetők fel, és természetesen a termékek adatai az üzemeltető által adminisztrációs felületen keresztül módosíthatók.

Ezen túlmenően léteznek un.:

  • Landing Page weboldal
  • One Page weboldal
  • Blog rendszerű weboldal
  • CMS rendszerek

STB.

Mivel a sokrétűség miatt lehetetlen bemutatni élőben a típusokat, ajánljuk keresse fel a www.themeforest.net oldalt, ahol ötleteket kaphat. Természetesen, ha talál olyan weboldalt amelyet szeretne megvalósítani ezen sablonok alapján is vállaljuk elkészítését.

NE tévessze meg a feltüntetett ár, hiszen ez csak a sablon ára.
Ennek üzembe helyezéséhez, komoly szakértelem és általában nagy mennyiségű munka szükséges!